به گزارش جام جم آنلاین، کنکورهای ۱۴۰۲ با سایر کنکورهایی که تا کنون برگزار شدهاند، تفاوت دارند. کنکور دیگر تک مرحلهای و خلاصه شده در ۴ ساعت فشرده پر استرس نیست و داوطلبان میتوانند در دو مرحله دی و تیرماه در این آزمون شرکت کرده و شانس خود برای حضور در دانشگاههای کشور را محک بزنند.
در کنکور دی ماه، ثبتنام از ۸ آبان آغاز میشود و تا ۱۴ آبانماه ادامه دارد، این آزمون طی روزهای ۲۹ و ۳۰ دی ماه برگزار میشود، روز پنجشنبه ۲۹ دی ماه کنکور گروههای آزمایشی علوم تجربی و زبانهای خارجی روز جمعه ۳۰ دی ماه کنکور گروههای آزمایشی علوم انسانی، ریاضی و هنر برگزار میشود.
زمان ثبتنام کنکور تیرماه نیز از ۱۵ تا ۲۱ فروردین ماه است، این آزمون در روزهای ۱۴ و ۱۵ تیر ماه برگزار میشود، بر این اساس داوطلبان گروههای آزمایشی علوم انسانی و هنر روز چهارشنبه ۱۴ تیر ماه آزمون میدهند و داوطلبان گروههای آزمایشی علوم تجربی و زبانهای خارجی روز پنجشنبه ۱۵ تیر ماه آزمون خود را میدهند.
اما نکات ویژه و کلیدی این آزمونها این است که امکان ثبت نام در هر دو کنکور میسر است، یعنی اگر در یک آزمون به هر دلیلی موفقیتی را که داوطلبان منتظرش نبودند، حاصل نشد، میتوانند در آزمون بعدی شرکت کنند اما درصورت شرکت در هر دو کنکور داوطلب برای انتخاب رشته باید یکی را انتخاب کند.
داوطلبان باید توجهی به این فرمول داشته باشند: تراز کنکور + تراز معدل = تراز نهایی، یعنی در کنکور 1402 نمره نهایی داوطلبان حاصل نمره کنکور و معدل سالهای دبیرستان است.
در این آزمونها زیرگروهها و دروس عمومی حذف شدهاند، نه اینکه توجهی به دروس عمومی نشده باشد، توجه شده چرا که نمره آن در معدل امتحانهای نهایی سالهای دبیرستان لحاظ میشود.
جالبتر اینکه اعتبار نتیجه کنکورهای ۱۴۰۲ دو سال است، یعنی اگر به هر دلیلی پس از قبولی داوطلبان نتوانستند در کلاسهای دانشگاه حضور یابند و ثبتنام کنند، مهلت ۲ ساله برای ثبتنام دارند.
تاثیر معدل برای افرادی که کنکور رشته دیگر می دهند ۲۶ درصد و تاثیر کنکور ۷۴ درصد است، تاثیر معدل برای رشته هنر و زبانهای خارجی ۲۶ درصد و تاثیر کنکور ۷۴ درصد است، داوطلبان باید توجه داشته باشند که تاثیر معدل در سه شاخه نظری برای افرادی که در رشته دبیرستانی خود کنکور می دهند ۴۰ درصد و تاثیر کنکور ۶۰ درصد است.
منبع: فارس
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت